Хаджи и Попеску също ще уважат шоуто на Стоичков

Мачът ще се играе на 20 май 2016 година

Легендарните румънски футболисти Георге Хаджи и Георге Попеску ще бъдат гости на юбилея на Христо Стоичков, който ще се проведе на 20 май на стадион „Васил Левски“ по случай 50-ия рожден ден на Камата.

Румънците, които бяха съотборници със Стоичков в Барселона през 90-те години на ХХ век, са третата и четвъртата звезда, за които е потвърдено, че ще участват в юбилейния мач. Както е известно, вече бяха обявени Диего Марадона и Карлос Валдерама. Така на „Васил Левски“ ще бъдат истинския Марадона и Марадона от Карпатите, каквото е прозвището на Хаджи.

„За нищо на света не бих пропуснал празника на моя най-добър приятел!“, сподели Джика Хаджи. И няма как да не е така, след като румънецът е и кумец на Стоичков.

Техният съотборник и бивш капитан на каталунския клуб – легендата Джика Попеску, от своя страна също е изключително щастлив, че ще участва в историческото събитие и ще има възможност отново да излезе на терена заедно с любимите си другари – Хаджи и Стоичков, а също и с куп други световни футболни величия, които ще дойдат у нас специално за празника на Камата.      

Феноменалният Джика Хаджи е футболистът с рекорден брой голове, отбелязани за националния отбор на Румъния. През 19-те години, в които той е капитан на тима, северната ни съседка участва в две световни първенства (САЩ'94 и Франция'98) и две европейски, което е най-успешния период за румънския футбол досега.

Георге Попеску е изключителен футболист с уникални тактически познания като защитник и бивш капитан на Барселона. Играл е и в още няколко големи европейски гранда като ПСВ Айндховен, Тотнъм, и Галатасарай.
 
Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.