От щаба на "Белогорие": Благодарим за топлото посрещане в Дупница

По обяд, в деня на мача, спортното ръководството бе на среща с кмета Методи Чимев

"Радваме се, че успяхме да бъдем част от този празник. Но сме още по-приятно изненадани, че тези хора, които бяха дошли в залата ни посрещнаха и изпратиха с аплодисменти. Това означава много и говори за културата и отношението на тези фенове към нашия спорт", заявиха от треньорския щаб на руския "Белогорие" след първия мач от Европейската волейболна Шампионска лига, който те спечелиха с 3:0 гейма срещу Марек Юнион-Ивкони. Организационният директор на клуба Андрей Губин заяви: “Пътували сме на много места, но на много малко сме били така топло посрещнати, както тук в Дупница и България, ние бяхме у дома си сред приятели. Волейболистите бяха приятно изненадани от феновете по време на първата тренировка, които ги аплодираха. Имате уникална публика. Благодаря за всичко“.

По обяд в деня на мача, спортното ръководството бе на среща с кмета на Дупница инж. Методи Чимев, там бяха и супервайзера и международните съдии.

"Видяхме, че в Дупница местната управа държи и милее за спорта, а това е много важно. Имате страхотна зала, за нас бе чест да изиграем първи мач в нея и ви пожелаваме от тук насетне да побеждавате в този ваш нов дом. А кой знае, догодина може пак да ви гостуваме, като съперници в Шампионска лига", коментираха от щаба на "Белогорие".

Припомняме, че в руския клуб знаеха още преди месец, че първото спортно събитие в залата ще бъде мача от Шампионска лига и пристигнаха с всичките си звезди, за да уважат феновете на волейбола в Дупница, съобщава zadupnitsa.com.