Пиаченца иска Теодор Тодоров

Ще става съотборник на Христо Златанов

ЛПР (Пиаченца) капитан на който е българинът с италиански паспорт Христо Златанов, се прицели в българския национал Теодор Тодоров.

"Червено-белите вълци" започнаха сезона в местната Суперлига с победа и загуба, което бе достатъчно за треньорския щаб да види недостатъците в състава. Според блогът на Джан Лука Пазини в "Гадзета дело спорт" Еър Теди, който бе обявен за блокировач №1 на Евроволей 2015, е сред новите цели на Пиаченца.

В същото време 26-годишният център направи дебют за новия си отбор - швейцарския Драгънс (Лугано), като завърши с 4 точки при загубата от шампиона на Полша Асеко Ресовия (Жешув) с 0:3 в Шампионската лига. По правилника на италианската Суперлига отборите имат право да картотекират само двама нови играчи от сега до края на сезона.

Както изглежда от Пиаченца имат предварителна уговорка с кубинския център Робертланди Симон и колумбийския посрещач Леонел Маршал да подсилят тима за евентуалните плейофи и финала на сезона. Все още, обаче, не е сигурно дали от Пиаченца ще изчакат да подпишат с един от двамата (б.р. или поне с единия от двамата) или ще се опитат да привлекат Теодор Тодоров.