Депутати искат публичност на лицата и фирмите, източили КТБ

Политика

06-11-2015, 13:00

Снимка:

©Webсafe.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Горанов: Не е възможно, заради клауза за конфиденциалност към разследващата "Алис Партнерс"

Фирмата, извършила международното разследване на източването на КТБ, "Алис Партнерс" е предала доклада си в края на септември на синдиците в КТБ, съобщи финансовият министър на депутатско питане в парламента. Мартин Димитров от Реформаторския блок обяви пред Горанов, че депутатите са събрали подписка списъкът на лицата и фирмите, замесени в източването на КТБ, да бъде публично оповестен и настоя финансовия министър да го направи, след като докладът вече е предаден, съобщи "Блиц".


Горанов обаче обясни, че в договора между "Алис партнърс" и синдиците на КТБ има клауза за конфиденциалност и нищо от него, включително и въпросният списък, не може да бъде оповестявано без съгласието на извършилите международното разследване.


Докладът не може да влезе и в секретната секция на Народното събрание, понеже не е квалифицирана информация, но докато синдиците на КТБ не съгласуват информацията, която могат да изнесат, с разследващите, това не може да се случи.


Така засега лицата и фирмите, участвали в източването на КТБ, които може би продължават да решават съдбата на банките, според Димитров, остават в тайна от обществото.