Главно младежи излязоха в Букурещ срещу корупцията на третия протест (видео)

Свят

06-11-2015, 10:40

Снимка:

independent.mk

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Президентът Йоханис започва консултации за нов кабинет

Над 7000 души, предимно младежи, протестираха за трети пореден ден в центъра на румънската столица Букурещ срещу политическата корупция в страната. Участниците в протеста смятат, че корумпираните политици са отговорни за смъртта на 32-та младежи в нощния клуб, които загинаха миналата неделя.

Това бе третият пореден протест в Букурещ, но подобни протести се проведоха и в други големи градове на страната. Поради протестите в сряда румънският премиер Виктор Понта бе принуден да подаде оставка, напомня БГНЕС.

Президентът Клаус Йоханис назначи досегашният министър на здравеопазването Сорин Кампеану за и.д. министър-председател на страната, до избирането на ново правителство. Държавният глава съобщи, че ще проведе консултации с представители на гражданското общество за сформиране на нов кабинет. "Гражданите трябва да знаят, че съм чул ясно техните послания", каза по-рано президентът.

При пожар в нощен клуб в Букурещ загинаха 32-ма души, а други над 200 са ранени. Тримата собственици на клуба са обвинени за убийство и нехайство. Те са задържани и могат лежат в затвора до 30 години.