Тигър нахапа жена влязла в клетката му

Американката била видимо интоксикирана с алкохол и наркотични вещества

Тигърът в зоологическа градина в американския щат Небраска е ухапал жена, която решила да влезе в клетката му и да го гушне, информира CNN.

33-годишната Жаклин Иди проникнала в Omaha’s Henry Doorly Zoo на Хелоуин, преодолявайки охраната. 

Когато жената влязла в клетката се опитала да прегърне 18 годишният малайски тигър Маи, хищникът захапал ръката й като имало реална опасност тя да загуби част от нея. Иди е била закарана в болница веднага, където лекарите успели да спасят силно наранените й пръсти.

"В болницата Иди се държа агресивно към персонала и показа признаци на алкохолна и / или наркотична интоксикация" - казва представител на полицията. Той добавя, че заедно с Жаклин в зоопарка се промъкнал и мъж, който, обаче не е влязъл в клетката на тигъра.

Пред разследващите тя обяснила постъпката си с думите „Исках тигър за домашен любимец…“.

Ейд е обвинена в престъпно посегателство върху охраняван обект. Кога точно нарушителката ще се изправи пред съда и какво наказание може да получи не се споменава. Самата тя има дълго досие с нарушения и присъди в няколко щата.

Изпълнителният директор на зоологическата градина Денис Пейт увери, че след инцидента администрацията е затегнала мерките за сигурност. Подобрено е осветлението на територията на парка, увеличава се и броя на камерите за наблюдение, а входовете на зоопарка са оборудвани с нови компютъризирани брави.