Треньорът на Марица Иван Петков: Поздравявам момичетата и публиката

Благодаря на моите помощници

Отборът на "Марица" (Пловдив) спечели Суперкупата на България при жените, като стана първият носител на трофея в дамския волейбол у нас. Пловдивчанки вдигнаха Суперкупата след като победиха Левски (София) с 3:1 гейма.

"Загубихме първия гейм, в който "Левски" ни надигра. Явно съперничките  бяха подготвени. Но във втория се мобилизирахме и променихме някои от нещата. За пореден път отборът показа характер. Поздравявам момичетата, моя щаб, с който работя, и публиката. Доволни сме от постигнатия успех. Надявам се да сме подготвени и да се възстановяваме бързо за предстоящите мачове. Пожелаваме си както започваме сезона, така и да го завършим, но най-вече да сме живи и здрави. Отборът ни е страхотен колектив, който се развива във всеки един момент. Не сме в оптимална форма, има доста неща, по които да работим. Разпределителката се присъедини към отбора по-късно, както и аз се включих късно", заяви след успеха треньорът на "Марица"  Иван Петков.

 

"Разочарован съм. Тръгнахме много добре в мача, но не успяхме да запазим този ритъм до край. След първия гейм се получи пропукване в посрещането ни. Марица засили сервиса си и това доведе до трудности при организирането на нашата атака. Имахме възможност в третата част да обърнем нещата, но във важния момент не успяхме да отиграем за точка и това повлия на развоя на срещата. Първенството обаче тепърва започва, ще се срещнем пак с Марица", коментира след мача треньорът на Левски Радослав Бакърджиев.