Пламен Константинов: Имам желание да водя националите още дълго време

Благодаря на публиката за подкрепата

Пламен Константинов има желание да бъде треньор на националния отбор по волейбол още дълго време. Това обяви самият той в интервю за сутрешното предаване „Здравей, България“ по Нова телевизия. В него младият специалист призна, че все още не е преодолял разочарованието от пропуснатата възможност на Европейското първенство.

„Аз благодаря на публиката за подкрепата, която даде на целия отбор. Не може да премине толкова бързо разочарованието, това беше моментът, в който националният отбор е бил най-близко до титла. Няма как да премине толкова бързо“, заяви Константинов.

„Моето желание е да продължа да работя с националния отбор. Това трябва да бъде координирано с федерацията, тяхната оценка, тяхното желание, дали са доволни от работата ми. Проведох един разговор, но не окончателно. Аз си мисля, че не е възможно, за който и треньор, да извлече максимума от един отбор. Трудно е да въведеш една система на работа за кратък период от време. Ние в тази година работим 4-5 месеца, през останалото време са в клубните си отбори. Хубаво би било да имаме едно по-дългосрочни взаимоотношения. Това е моето желание.“


Селекционерът на България разкритикува остро решението на Международната федерация по волейбол да промени регламента за класиране на Олимпийски игри и призна, че задачата пред „лъвовете“ на олимпийската квалификация в Берлин ще е много тежка.

„Жалкото е, че една година преди Олимпиадата Международната федерация промени цялостно начина, по който да се класираш на Олимпиадата и фактически обезсмисли 3 години от четирите. Точките вече не важат. Прехвърлиха всичко в една олимпийска квалификация в Берлин.“

„Един се класира, два отиват на допълнителна квалификация, това е шансът за класиране. За мен това е несериозно. Това ни е единственият шанс. В група сме с олимпийския шампион Русия и европейския шампион Франция и само ако ние прескочим и излезем от групата, това значи, че един от олимпийския и европейския шампион няма да отиде на Олимпиадата“, обясни Константинов.