Суперзвездите на "Белогорие" направиха първа тренировка в Дупница

Тук са 220-сантиметровият гигант Дмитрий Мусерски, легендата Сергей Тетюхин и сърбинът Марко Ивович

Руският вицешампион "Белогорие" пристигна в Дупница вчера в ранния следобед, информира zadupnitsa.com. Тимът е с всичките си суперзвезди начело с 220-сантиметровия гигант Дмитрий Мусерски,  легендата на руския волейбол Сергей Тетюхин и сръбската звезда Марко Ивович. Както е известно, "Белогорие" е победител в Шампионската лига и световното клубно първенство през 2014 година и е е един от най-скъпите отбори като селекция в света. С тима не пристигна старши треньорът Генадий Шипулин, но са водени от не по-малко известния Вадим Хамутцких. Не пристигна поради травма друг национал на Русия Тарас Хтей.

Руснаците тренираха вчера от 18.30 часа в спортната зала, а днес от 11 часа е второто им занимание.

Волейболистите на "Марек Юнион-Ивкони" тренираха вчера от 16.30 часа и днес имаха едночасово занимание от 10 часа. В състава на Найден Найденов единственият проблем е свързан с контузията на посрещача Михаил Цветанов, който остава извън отбора за мача.

Залата се очаква да се напълни до краен предел, като повечето билети са вече разпродадени.

"Трябва да бъдем реалисти за тазгодишното ни участие. Толкова силни отбори заедно не си бяха падали. За нас обаче целта си остава една – да играем и да израстваме. Разчитаме на подкрепата от феновете ни и вярвам, че ще оценят това което се прави. Все пак да не очакват чудеса, а напротив – да приемат тези мачове като празник за Дупница и българския волейбол. Искам да приканя зрителите да подкрепят тези млади момчета, защото те имат нужда само от това. Искам да благодаря и на съперника, че пристигна с всички титуляри, защото е наистина приятно да направим едно неофициално откриване на залата точно срещу такива играчи", коментира Найден Найденов.