2015 е първата без вечно дерби между ЦСКА и Левски от 67 години насам

ЦСКА приема Созопол, Левски гостува в Ловеч

ЦСКА и Левски няма да се срещнат и на четвъртфиналите,които ще се играят на 8 и 9 декември.

ЦСКА изтегли Созопол и ще приеме морският тим от "Б" група на "Армията". Левски се падна на Литекс и ще гостува в Ловеч. В другите два четвъртфинала Берое приема Черно море, а Локо (ГО)  ще е домакин на Монтана. Четвъртфиналите ще се играят в една среща. Плоуфиналите, които са през април ще бъдат в два мача. Финалът за Купата на България е на 25 май 2016 година на националния стадион "Васил Левски". За последно на "Васил Левски" през 2011 година ЦСКА победи на финал Славия с 1:0. След това финали се играха в Ловеч и Бургас.

2015 година влезе в историята като първата, от 1948 година насам,  в която няма да има вечно дерби между ЦСКА и Левски. От 67 години насам,  за първи път през тази 2015 година двата отбора няма да се срещнат нито за първенство, нито за Купата на България.

През пролетта на 2015 "армейците" и "сините" не можаха да се срещнат един срещу друг защото ЦСКА бе в първата шестица от 12 отбора, а Левски отпадна във втората.

През есента "червените" трябваше да започнат сезона от В група. Двата отбора се разминаха и в жребият за Купата на България на 1/16, 1/8 и 1/4 финалите.

Последните шест поредни дербита между "армейците" и "сините" за първенство бяха спечелени убедително от ЦСКА.