Арсен Венгер: Точка от Байерн в Мюнхен ще ме направи щастлив

Немският шампион е много силен в офанзивен план

Мениджърът на Арсенал Aрсен Венгер заяви, че ще е щастлив, ако неговият тим спечели поне точка при визитата си на Байерн (Мюнхен) в Германия. Двата тима се изправят един срещу друг в сряда от 21:45 часа на "Алианц Арена" в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Според френския специалист, немският шампион е много силен в офанзивен план и това ще доведе до много неприятности за лондончани.

"Иска ми се да измъкнем поне точка от Байерн. Но те са много силни в офанзивен план и ще е трудно да се поддържа високо темпо 90 минути. Трябва да се освободим от напрежението, да се опитаме да отбележим голове. Това е структурата на нашия отбор - да атакуваме. Ако оставим нашите играчи само да се защитават, няма как да бъдем толкова ефективни. Трябва да атакуваме всеки път щом можем", сподели френският наставник.

Венгер изрази задоволство от представянето на "артилеристите" през настоящата кампания.

„Невероятно е, защото ако погледнем резултатите ни от началото на сезона, имаме победи над Кристъл Палас, Уотфорд, Нюкасъл и Суонзи. Така че изглежда се стабилизираме и отборът израства. Определено сме доста по-стабилни в защита, но тази форма е от началото на януари. Ако погледнете към точките, които имаме от януари насам, ще видите, че имаме повече спечелени точки от всеки друг отбор", завърши Венгер.