Христо Стоичков подготвя мегашоу "50 години номер 8"

Куп световни футболни величия ще играят в звездната среща на Камата на 20 май на националния стадион "Васил Левски"

Носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков подготвя феноменално шоу по случай 50-годишния си юбилей догодина. Камата става на 50 на 8 февруари, но футболният празник „50 години номер 8“ ще се проведе на 20 май на Националния стадион "Васил Левски". Идеята и желанието на Стоичков е да сподели празника си както с всички почитатели у нас, така и с най-големите футболни звезди в света.

Датата 20 май има своята символика в многобройните отличия на Христо Стоичков. На същата дата на "Уембли" Барселона на Ицо, ръководена от Йохан Кройф спечели Купата на европейските шампиои с 1:0 срещу Сампдория.

"50 години номер 8" няма да е просто приятелски мач, а нещо много повече - грандиозно шоу, което ще събере на едно място признати футболни легенди от световна величина. Събитие от подобен мащаб ще се проведе за първи път в България. Един срещу друг на Националния стадион ще се изправят най-добрите български и чужди футболисти. Те ще бъдат разпределени в два звездни отбора – в единия ще са футболисти, предпочитащи да играят предимно с десен крак, а в другия - тези, чието тайно оръжие е левият крак.

Имената на гост-звездите, които ще участват в спектакъла, все още се пазят в тайна. Те ще бъдат обявявани последователно всяка седмица. Топ новината за футболните фенове от всички поколения е, че първият участник в шоуто е легендарният Диего Армандо Марадона.

Събитието „50 години номер 8“ е на 20 май 2016 г. на Национален стадион „Васил Левски“. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.