Хората в Плевен не са крепостни, знаят как да бъде управляван града им

Политика

02-11-2015, 10:35

Снимка:

©Георги Кожухаров

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Каза Кунева и поздрави ГЕРБ с победата и Цветан Цветанов лично - за издържливостта

Впечатлена съм от издръжливостта на Цветан Цветанов, трябва да поздравим партията му. Да покажем мъжество и да признаем победата на ГЕРБ, това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в "Здравей, България” по Нова тв.


Основната интрига след края на изборите се оказа между ГЕРБ и Реформаторите. Премиерът Бойко Борисов дори поиска извинение от представител на Реформаторския блок. Размениха се и обвинения в купуване на гласове. Основната причина за гнева на Бойко Борисов на вчерашната пресконференция бе загубата в Плевен. "За Плевен положих огромни усилия да загубим този град, заради което ми се сърдят съпартийците, но го направих заради толерантността", коментира Борисов.


"Хората не са крепостни. Да оставим сравненията с миналото. Не сме в ситуация на две империи, които плячкосват един град, нито пък сме в ситуация в Средновековието, когато можем да кажем на хората къде да насочат своя глас. Напротив, плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им", подчерта Кунева в отговор на недоволството му.


"Оттук нататък трябва да се направи стабилно мнозинство в местния парламент и да започнат да се решават проблемите на Плевен", приключи темата Меглена Кунева. "Тези избори показаха, че хората искат реформи и ги очакват от Реформаторския блок. Нашата голяма задача, заради която хората ни подкрепиха, е да има реформи в здравеопазването, образованието. Искам спешен разговор за антикорупцията", заяви тя.


Вицепремиерът се похвали с победите на РБ: "Много ми е скъпа победата в Добрич. Йордан Йорданов е млад човек, на около 30 г. За пръв път участва в избори. Беше навън и се завърна у нас, с което дава пример на младите хора”, доволна е Кунева. "В Чепеларе пак млад човек спечели – Славка Чакърова. Тя успя да обедини загубилите при първия тур 9 кмета. Няма договорки", увери Кунева.

 

Във връзка с негативните практики на избори и нужните промени в Изборния кодекс, тя обясни, че идеята на Реформаторите е за машинно гласуване с ясни стъпки как това да се случи. Така ще се избегнат проблемите с броенето на бюлетините и отчитането на преференциалния вот. "Има проблеми с Изборния кодекс, затова в момента заседаваме по него. Днес ще оповестим резултатите. Машинното гласуване трябва да го има. Залагаме на мажоритарността", каза Кунева.