По какво да познаем, че са в депресия различните зодии

Арт и Стил

01-11-2015, 07:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Рибите стават свръхдокачливи, водолеите-дистанцирани

Овен
По-малко енергичен е
Каква депресия? Ти луд ли си, бе?! Аз не изпадам в депресия. Вбесявам се само като чуя думата "депресия". Ей, ти депресант ли ме наричаш? Гледай как ще те халосам, ще ти дам аз един антидепресант! Когато са потиснати, Овните стават още по-агресивни, не поемат от дума, а в същото време се оплакват на всички наред, за да им съчувстват. Това, че изнасят кирливите си ризи пред целия свят, въобще не ги смущава. Ще познаете депресирания Овен и по това, че не се заема, както е обичайно, с 10 задачи наведнъж, а само с шест.
Телец
Главата в хладилника
Тъгуващият Телец е странна птица. Обзет от усещането, че е останал сам срещу големия, лош свят, той страда, но без да се натрапва на околните. Рядко излиза напълно извън контрол. Ще разберете, че е нещастен, когато стане сприхав и дори зъл. За щастие на околните в такива моменти се усамотява и предпочита да не излиза. Със сигурност ще знаете, че е нещастен, ако го хванете да се тъпче безразборно, точно като по филмите. Но той най-вероятно би оставил тази утеха за нощните часове, когато е сам с мъката си.
Близнаци
Млъква..., за да помисли
Отегчени - да. Но депресирани? Това рядко им се случва. Когато нещо ги тормози, предпочитат да се престорят, че нищо не се е случило. Стават по-бъбриви и заживяват на още по-бързи обороти с надеждата, че ако достатъчно дълго си затварят очите, проблемът ще изчезне от само себе си. Втора фаза на мъката ги хвърля в необичайно за тях състояние. Стават мълчаливи, сякаш не са на себе си. Причината за драмата се анализира, предъвква и премисля - "къде сбърках, моя ли беше грешката, ами ако бях направил така, вместо еди-как си".
Рак
Дежурен по тоалетна
Най-мрачният зодиакален знак е винаги отворен за една хубава, тежка и мазна депресия. Основен мотив: "никой не ме обича". Емоционални, вечно страдащи за внимание, те не могат да приемат живота такъв, какъвто е. Бунтуват се, понеже той някак все отказва да се измени съгласно тяхната представа за това какъв би следвало да бъде. Мъката най-често ги удря в стомаха. Ако трябва да нарисуваме страдащия Телец, бихме го изобразили с глава, заровена в хладилника. А Рака - седнал със зачервени нос и очи на тоалетната чиния.
Лъв
Прави се на мъченик
Лъвът също може да изпадне в депресия. Звучи невероятно, че това егоцентрично, самовлюбено същество би могло да страда. Но е факт. Случвало се е в миналото, случва се и днес, дори в този момент един Лъв изпада в депресия. Пльок! А какво прави Лъвът, когато е нещастен? Прави се, че нищо му няма. Освен ако не му е по-изгодно да изпадне в "криза". Кризата е в кавички, защото колкото и истински чувства да влага, тя винаги е малко театрална. Така, както глезеното дете хем плаче, хем хвърля едно око дали родителите го гледат.
Дева
Чисти маниакално
Рационалната Дева рядко си позволява такива глупости, като да изпада в депресия. За тях това е слабост, при това от най-отблъскващите - нещо като да си неподреден и мърляч. Ако случайно усетят признаците на мировата скръб и депресията, бързат да ги изкоренят. Това зло най-ефикасно се прогонва чрез единствения ритуал за екзорсизъм, който им е известен - с още работа. Но когато наистина загубят контрола, всичките им мании - за чистота, ред и т.н., се влошават. С тях не може да се говори, стават троснати и груби.
Везни
Тонусът леко спада
С малки изключения, Везните са ведър знак и социалното общуване е терапия за наранената им душа. Когато тъгуват, съзнателно или не, търсят утеха в околните. Така че от депресираната Везна очаквайте по-скоро да е заобиколена от хора, отколкото да си гризе ноктите, свряна сама в някой ъгъл. Като цяло не приемат твърде навътре нещата, така че рядко изпадат в такива смущаващи духовното разположение състояния. Ако се почувстват тъжни или изоставени, те надяват щастлива маска и излизат да се "наградят" с някоя хубава покупка.
Скорпион
Хваща го параноя
Никой не страда по-добре от Скорпиона. Той е майстор на прикритата болка. Разбира се, няма да покаже, че е засегнат. Но в душата му се стелят хилядолетни пластове от отчаяние, мъка, обида и мрачни мисли. По тях геолог-душевед би могъл да датира по епохи целия живот на Скорпиона - от горчилката на ранното детство, когато майка му е скрила биберона и е казала, че Сънчо го е отнесъл, до училищните драми - когато е получил първата си четворка и т.н. Потиснатият Скорпион е най-опасният. Става мнителен, зъл и параноичен.
Стрелец
Губи толерантността си
Ти го обиждаш, той си мисли, че му рецитираш хвалебствени стихове. Почти невъзможно е да потопите гемиите на този противен оптимист, Стрелеца. Ако останалите слънчеви знаци имат дървени лодки, които могат да бъдат преобърнати и евентуално пратени на дъното, то лодката на Стрелеца е надуваема. Няма как да потъне. Възможно е все пак да изпаднат в депресия, вследствие на тежка любовна или друга мъка. Тогава стават летаргични. Някои дори търсят спасение в забранените субстанции или алкохола. Или просто стават по-сериозни, напрегнати, сопнати и нетолерантни.
Козирог
Надежда всяка тука оставете
Знаехте ли, че Козирогът е най-депресираният знак в зодиака? Сатурн ги кара да кръжат в ниска орбита над Земята. Точно толкова ниска, че краката им постоянно да се плакнат в черните води на реката на болката - Ахерон. Трагизмът на живота им се дължи на това, че за тях е жизненоважно да са сигурни, че държат нещата под контрол, а животът просто не е така устроен. При депресия Козирогът си казва нещо като: "Надежда всяка тука оставете", губи мотивация и зацикля, премисляйки отново и отново как точно са се объркали нещата.
Водолей
Ведри, но дистанцирани
Водолеите не разбират как е възможно някои да скучаят, при положение че има толкова интересни неща за правене. Колкото и да изглеждат хладнокръвни, те също тъгуват и изпадат в депресии. Ако това им се случи, не се помайват много-много. По примера на барон фон Мюнхаузен, се хващат за косите и се измъкват сами от него. Често се чувстват неразбрани и това много ги тормози. В потиснато състояние Водолеите се държат ведро и кротко, но по-внимателният наблюдател ще забележи, че са някак отнесени и изолирани.
Риби
Стават свръхдокачливи
Те всекидневно тънат в мъка и безнадеждност, но не искат да товарят никого с драмите си. И слава богу! Понякога обаче обичайната им тегоба надхвърля нивото на търпимото и Рибата изпада в истинска многострадална всемирна тъга. В тези моменти те стават обсесивни, в мъглата на ума им изплуват силуетите на минали страдания, обединени под общия знаменател на "злините", причинени им от конкретен човек или по принцип от всемира. Затварят се, стават свръхчувствителни и се докачат и от най-незначителните забележки.