Проучване: Редовният секс прави мъжът успешен

Според жените, мъжките успехи в леглото водят до големи постижения в кариерата

Руската интернет мрежа  "Тренинг център секс" проведе проучване сред жени и потърси мнение за ролята на секса в живота на хората. Оказва се, че по-голямата част от анкетираните (90%) вярват, че редовните интимни отношения имат положителен ефект върху характера на силния пол.

Според изследването, след секс партньорът става по-балансиран и по-склонен да прави компромиси. Също така, анкетираните казват, че добрият секс вдъхновява мъжете за подвизи (93%), и увеличава самочувствието (70%).

62% от жените смятат за пряко свързани успеха в кариерата на мъжете с постиженията им в леглото: колкото по-активен е партньорът в спалнята, толкова по-добре се развива кариерата му. В допълнение, интимността повдига настроението на силния пол (62%), помага да преживеят стреса (72%) и да се справят с умората (58%).

Освен това, жените опровергават няколко от общоприетите стереотипи, че след секс мъжът иска да спи, яде, или започва да мисли по-добре. Само 25% от жените подкрепят връзката  интимност и сън. Само 7% от анкетираните заявяват, че сексът стимулира мозъка, а още по-малко (2%) са съгласни, че сексът увеличава апетита.

Някои - 11% от жените, сред които преобладават дами с голям семеен стаж, смятат, че колкото повече секс има в живота на един мъж, то той мисли за това още повече. Болшинството от анкетираните (98%) смятат, че липсата на секс има отрицателно въздействие върху живота на мъжа.

Сексолозите смятат, че сега грижата за качеството на сексуалния живот се е превърнала в тенденция и инициаторите на този процес са предимно жените. „Поемайки функцията на „креватни“ новатори те често отбелязват неочаквани резултати, не само в личните отношения, но и в други сфери" - добавя експертът.