Асен Георгиев:Незаслужено бяха освободен от Левски

Юноша съм на "сините" и усещането в този мач ще бъде различно

По-специален мач предстои за защитника на Монтана Асен Георгиев в понеделник. Тогава тимът му се изправя срещу родния му отбор Левски на стадион "Огоста", а желанието на бранителя е да се докаже.

Въпреки че е юноша на "сините", той не успя да се докаже на "Герена", а впоследствие кариерата му премина през редица други тимове, а сега стигна и до националния отбор. Затова сега иска да покаже, че незаслужено е освободен навремето от Левски.

"Миналата година победихме Левски с желание, хъс и много борба. Дано се получи и в понеделник. За мен усещането е по-различно, аз съм юноша на "сините. Искам да покажа, че незаслужено бях изгонен и се надявам да победим."

"Все пак сме млад отбор. Започнахме добре и хората са с големи очаквания към нас. Допуснахме три загуби, но се надяваме да победим сега и да тръгнем пак нагоре. Левски е фаворит във всеки един мач, в който излезе", сподели Георгиев в предаването "Преди кръга" по Diema Sport.

Той стигна до националния отбор и сподели какво е чувството да те викнат да защитаваш честта на България. Впоследствие говори и за възможността евентуално да си тръгне от "Огоста".

"Преживяването беше много хубаво да съм в националния отбор. Това е чест и си заслужава да го изпиташ. Всичко беше професионално и на топниво. Всички футболисти на Монтана заслужават да са национали и дай Боже скоро да заиграят за България."

"Засега съм си футболист на Монтана, не съм чувал за интерес от другаде. Оставам тук и защитавам цветовете на отбора", сподели младият защитник на Монтана.