Сестри Стоеви излизат срещу двойка от Малайзия

Съпернички ще им бъдат Ансели и Чо

Шампионките от Европейските игри в Баку`15 при женските двойки в бадминтона ще играят срещу малайзийките Амелия Ансели и Чо Суун Фи в I кръг на силния турнир "Битбургер оупън" в Саарбрюкен (Гер, $ 120 000) от сериите "Гран при голд". Сестрите от Хасково, които са №14 в световната ранглиста, все още нямат победа срещу тези съпернички. Ансели и Фи (№19 в света) са спечелили и двата двубоя помежду им - през 2013 г. в Иран с 2:1 гейма и този август в Джакарта с 2:0. Мачът в Саарбрюкен трябваше да се играе късно снощи.

Още на старта, участието си приключиха двете ни представителки на сингъл при жените. Първата ни ракета - Линда Зечири (№35 в света), допусна първо поражение от три мача с рускинята Ксения Поликарпова (№54) - 0:2 (-20, -18). Участничката на три олимпиади - Петя Неделчева (№47), пък бе отстранена от Мария Фебе Кусумастути с 0:2 (-15, -17), като това беше втора загуба за старозагорката от два мача с индонезийката.

При мъжете пък още във вторник отпадна Благовест Кисьов, който се контузи още след първата разиграна точка в мача си с Бунсак Понсана (Тайл) и се оттегли от корта.