Пак фалстарт на процеса срещу Христо Бисеров

Крими

29-10-2015, 11:31

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Бившият заместник-председател на Народното събрание вчера е постъпил в болница по спешност

Процесът срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не успя да започне и днес. Оказа се, че той е постъпил спешно в болница вчера, обясни адвокатът му Христо Ботев.
Бисеров е обвинен в данъчни и валутни престъпления. Заради допуснати нарушения делото вече беше връщано на прокуратурата.


От материалите по разследването бяха отделени доказателства, според които прокуратурата твърди, че Бисеров е извършил и "пране на пари". Разследването в тази му част все още продължава, коментира защитникът на Бисеров.


Прокуратурата твърди, че в периода 1 януари 2013 г. - 31 март 2014 г. Христо Бисеров е нарушил Валутния закон и не е декларирал вземанията си от чуждестранни лица, надвишаващи левовата равностойност на 50 000 лева.


Христо Бисеров не е декларирал пред БНБ и извършените от него разпореждания със сумите - наредените на 12 декември 2012 г. парични преводи по сметки на сина си в Македония. Извършените сделки с валутни ценности са в особено големи размери, с обща левова равностойност 700 960,60 лева.


Данните за наличностите по сметките в банка в Женева в различна валута - 314 529 щатски долара и 82 515,39 евро, Бисеров не е декларирал и в подадената на 25 март 2013 г. в София пред Сметната палата декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности. Така като лице, заемащо висша държавна длъжност - народен представител, той е затаил истина относно имуществото си.