Хората на Кунева искат ново преброяване на гласове в шест града

Политика

27-10-2015, 16:34

Снимка:

mediapool.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Жалби ще подадат и от РБ като цяло, включително и за два столични района

Изпълнителният съвет на Движение "България на гражданите" настоява за ново преброяване на бюлетините в Смолян, Стара Загора, Бургас, Велинград и Белово, съобщават от партията.


Изпълнителният съвет на ДБГ взе решение да бъде пуснато искане от Реформаторския блок до Централната избирателна комисия за ново преброяване на бюлетините във всички секции в столичните райони "Изгрев" и "Овча Купел" на базата на сигнали, че има неправилно отчитане на гласовете.


От Реформаторския блок ще пуснат още жалба за ново преброяване на бюлетините в Смолян, Велинград и Белово заради съмнително големия брой недействителни бюлетини и поправки в протоколите. Отделно РБ ще отправи искания до Общинските избирателни комисии в Стара Загора и Бургас за преброяване на преференциите, заради данни, че такива не са били броени в трите областни града, информираха от пресцентъра на ДБГ.


РБ пуска сигнали и искания за ново преброяване на преференциите в над 10 секции в столицата, за които също има основателни съмнения, че комисиите изобщо не са отчитали преференциалния вот.