Асад получи Знамето на победата, развято над Райхстага през 1945 година

Свят

25-10-2015, 15:15

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Той бил склонен да обяви президентски избори в Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад е получил копие от Знамето на победата, което през 1945 г, бе развято в Берлин над Райхстага при разгрома на хитлеристка Германия. Знамето и медал "70 години победа" са били връчени на Асад от руски депутати, които са на посещение в Дамаск, съобщава ТАСС.


Сирийският президент е благодарил за високата награда и споделил, че е силно впечатлен от действията на руската авиогрупа в Сирия. Той допълнил, че терористите от "Ислямска държава" масово бягат в Турция заради руските авиационни удари.


Той е заявил готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва. Това съобщи за АФП от руски депутати, който в момента са в Дамаск.


"Асад е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира", заявил по телефона Александър Юшченко след среща със сирийския президент.


Президентът на Сирия е заявил, че е "готов да обсъди внасянето на изменения в конституция, да организира избори за парламент и ако народът на Сирия счете за нужно, то той е готов за президентски избори", разказа депутатът от Комунистическата партия на Руската федерация, който е в региона на хуманитарна мисия. По думите на Юшченко, Асад е "абсолютно уверен в своите сили", ако се яви на президентски избори.


Същевременно агенция Fars. Съобщава, че самолети на сирийската правителствена армия са нанесли серия от въздушни удари по позиции на терористите в провинция Идлиб. Целта на въздушните удари са били позиции на групировката "Джаиш ал-Фатих" в градовете Таминия и Хан Шейхун, като в резултат от тях за загинали най-малко 12 джихадисти.


Също така 13 екстремисти от групировката "Ахрар ал-Шам" са ликвидирани при операция на сириската правителствена армия в района Маарет ал-Нуман.