Президентът: Днес е исторически ден за България

Политика

25-10-2015, 11:47

Снимка:

©Нова тв

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Нека хората направят така, че референдумите у нас да се случват, призова Плевнелиев, давайки вота си

Всеки референдум е път напред за България. Това каза пред журналисти президентът на България Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас в изборите за кметове и общински съветници и на националния референдум за въвеждане на електронно дистанционно гласуване, предаде "Фокус".


"Призовавам всички граждани да излязат и да гласуват. Днес е исторически ден. Зависи от милионите гласоподаватели да направят, така че референдумите в България да се случат - не само този, а и тези за в бъдещи", заяви президентът. Той призовава милионите българи да излязат и да гласуват, защото това е техният референдум. "Ако вие искате оттук нататък да имате тежката дума, ако вие искате да бъдете питани, да изисквате от политиците, да променяте курса, в който държавата върви, да бъдете питани по най-важните въпроси - излезте и гласувайте", каза Плевнелиев.


По думите му, ако хората не излязат масово да гласуват днес, този референдум така или иначе ще продължи по своя конституционен ред, той ще отиде в Народното събрание и там народните представители ще направят своите отговорни дебати и ще вземат своите решения. "Всеки референдум е успех за българската демокрация. Ще се радвам, ако българите днес го подкрепят масово", добави той.