Над 13 хиляди полицаи ще са на крак в деня на изборите

Политика

23-10-2015, 13:27

Снимка:

©svobodnoslovo.eu

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

За целта МВР разполага с отделен бюджет

За изборите ще бъдат ангажирани 13 155 служители. Ние сме мобилизирали всички сили, за да направим организация. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова пред БНТ. Тя уточни, че за изборите е заделен отделен бюджет за МВР. Организиран е и контролът по време на изборния процес.


Взети са мерки на всички нива, на които имаме правомощия, включително и по противопожарната безопасност работим, увери министърът. "Всеки ден чета роман от сигнали", подчерта Бъчварова. Тя увери, че няма сигнал, по който да не следи какво се извършва във ведомството й. "За съжаление много от сигналите не са особено съдържателни", смята тя.


За административната реформа в МВР Бъчварова коментира, че "никъде не гледаме на парче това, което се случва в МВР. На всички е ясно, че това е една много голяма администрация – от 40 00 души", каза министърът. Тя поясни, че служителите изпълняват различни функции и са с различен статут. "Министерството и администрацията му трябва да работи по механизмите, по които работи държавната администрация", заяви Бъчварова.