Таксиджията-бияч е бивш полицай, съден за убийство (видео)

Крими

22-10-2015, 11:22

Снимка:

novanews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Няма валиден психотест, който е задължителен, за да вози пътници

Таксиметровият шофьор, който преби полицай снощи пред парламента е бил с нередовни документи, научи "24 часа". Липсвал му валиден психотест, който е задължителен, за да може да управлява такси и да вози пътници. Имал и редица нарушения на пътя. Касовият апарат също не е бил на неговото име.


Името на бияча е Борис Тасев. Той е на 46 години и е бивш колега на пребития от него полицай. Осъждан е за убийство, криминално проявен, имал е забрана да напуска страната доскоро. Не е реабилитиран. По информация на "24 часа" е имал негативно отношение към настоящите си колеги.

Той е бивш служител на СДВР и е осъждан за убийство през 90-те. Докато е бил с пагони не е имал нарушения и провинения. "24 часа" научи, че бакшишът-бияч е освободен от затвора предсрочно. Това се е случило през 2005 г. Веднага след като помирисал свободата е искал да работи в чужбина, но заради остатъка от присъдата, която изтърпявал условно, не е пуснат да пътува зад граница.

Борис Тасев живее в панелен блок в столичния кв. "Обеля". Той е задържан за 24 часа след инцидента. Униформеният служител на "Пътна полиция" е прегледан в болница и освободен за домашно лечение. Борис Тасев е шофирал автомобил на лизинг към голяма таксиметрова компания. При проверката на документите му са открити редица нарушения.


В понеделник вечерта около 21 ч. служител на отдел "Пътна полиция" направил забележка на Борис Т., защото бил спрял на пешеходна пътека в центъра на София. Униформеният му казал да премести автомобила си. След като водачът не изпълнил полицейското разпореждане, се наложило полицаят да повтори предупреждението. Нарушителят отново не се подчинил, слязъл от таксито и ударил служителя на реда в гърдите.


На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка, съобщи Нова тв.
Служителят на реда е откаран в болница за преглед и освободен по негово желание с болки в гърдите.
Таксиметровия шофьор бил задържан с полицейска мярка до 24 часа.


По случая е образувано бързо производство по чл.131 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.