Напушени младежи хакнали имейла на директора на ЦРУ

Свят

21-10-2015, 17:27

Снимка:

©offnews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Искали да освободят Палестина и да емигрират в Русия

Младежи твърдят, че стоят зад хакването на личния имейл адрес на директора на ЦРУ Джон Бренан, съобщава CNN. В разговор по телефона с репортер на телевизията един от хакерите разказва, че са имали голямо количество негови лични данни, като например адрес, телефонен номер и т.н. Той разказва още, че са манипулирали интернет компанията AOL да рестартира паролата на акаунта му и са успели да се доберат до последните 4 цифри на банковата му сметка.


Младежът споделя, че хакването на имейла е било изключително лесно и че вътре са намерили планове за мисии в Ирак и Сирия. Хакерите определят шефа на ЦРУ като "много глупав". Запитан какво ги е подтикнало да извършат това, хакерът казва, че искат да освободят Палестина. Те заявяват, че "САЩ финансират Израел, а те от своя страна избиват невинни хора".


Разказът продължава с признанието, че са на възраст под 22 години, живеят в САЩ и пушат много марихуана. На въпрос дали се страхуват от възмездие, отговарят, че смятат да отидат в Русия и да "релаксират с Едуард Сноудън". Те са убедени, че службите ще ги погнат и се опасяват, че ще бъдат изтезавани. Хакерите не смятат да спират и заявяват, че следващите им цели са Белият дом, правителството и полицията.


В понеделник онлайн престъпници разпространиха секретна информация, включваща имената на агенти на ЦРУ, имейл адреси и телефонни номера.