Бурен скандал се вихри около белградския кмет заради 24 български апартамента

Свят

20-10-2015, 12:34

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Медии го уличиха за притежание на луксозна собственост по нашето Черноморие

Невероятно бурен скандал се развихря на сръбската политическа сцена след разследване на независими медии, че белградският кмет е купил 24 луксозни апартаменти на българското Черноморие на стойност 5 милиона евро, съобщава кореспондентът на Дарик в Сърбия Ели Юрукова.


След скандала реагира и сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, който заяви, че няма нищо против, полицията по разпореждане на прокуратурата да разследва дали белградският кмет Синиша Мали притежава 24 апартамента в България. Според сръбския вътрешен министър няма никакъв проблем да бъде арестуван някой от правителството, опозицията или бизнес средите, ако се установи, че е замесен в нещо незаконно.


Скандалът обаче може да има опасна развръзка, защото белградският кмет е в най-близкото обкръжение на човека с най-голяма власт в Сърбия - премиера Александър Вучич, и се ползва с неговото доверие.
Синиша Мали отрече твърденията на медиите и каза, че е ужасен от безсмислената кампания,която се води срещу него. Той заяви, че притежава само един имот в България, който бил платен честно.


Сръбската мрежа "Крик",която разследва престъпността и корупцията, напомня на белградския кмет, че той трябва да отговори на въпроса за кого е купувал и продавал останалите 23 апартамента в България, ако е собственик само на един.


Скандалът с българските апартаменти не е първият, с който се свързва името на белградския кмет. Миналата година под въпрос беше поставена и неговата докторска теза, с обвиненията, че повече от 33 процента от нея са изплагиатствани, но скандалът бързо бе потушен, а докторантурата на кмета - официално призната за валидна.