Бюлетините за вота вече пътуват към администрациите

Региони

18-10-2015, 16:21

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Кампанията тече нормално, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев

Бюлетините за местните избори вече са отпечатани и е започнало транспортирането и предаването им на областните администрации и на общините. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, цитиран от БНР.

Той допълни, че в ЦИК още не е постъпил сигнал за открити 278 образци на бюлетини от полицията в кметството на село Габарево, за които се предполага, че са направени с цел да бъдат обучени избиратели без образователен или с нисък образователен ценз. По думите на Андреев прокуратурата е взела необходимите мерки, за да може да бъде направена проверка и, ако има престъпление, да бъде образувано наказателно производство.

"Ако ние бъдем сигнализирани, че това са материали, които са изборни книжа, то ЦИК, която днес и утре има заседание, ще се произнесе", каза говорителят на комисията.

Андреев обясни, че не може да каже дали тези образци са предназначени за малко грамотни български граждани. По думите му, към момента в ЦИК постъпват жалби за нарушение на предизборната кампания, но няма нещо различно от това, което е имало в предишни избори. "Ние се произнасяме в срок. Няма по-голям брой жалби. Затова твърдя, че предизборната кампания тече нормално", посочи говорителят.