Първият Вип победител е фолк певецът Константин

Вип форматът е пример, как можеш да разрушиш кариерата си

За първи път „Биг Брадър“ за знаменитости (Вип Брадър) започва на 13 март 2006 година. Победител е поп-фолк певецът Константин, който спечели наградата от 50 000 лева. Константин влиза в първото издание на риалитито за звезди заедно с тогавашната си приятелка Райна. „Вип Брадър 1“ (2006) продължава 29 дни, а Коцето прибира 50 хиляди лева, които инвестира в кариерата си.

Към следващия победител ТУК!

През 2006 г. и 2007 г. печели приза „певец на годината“ на Планета ТВ, а през 2011 г. става съсобственик на нощен клуб. През 2010 г. Константин сключва брак с Надежда Стоянова, с която имат дъщеричка – Марияна. През 2013 година изпълнителят пък се включи и в риалитито на TV7 „Къртицата“ като гост звезда.

По правило популярните личности влизащи във този формат получават предварително договорен хонорар, а целите им са различни, от възраждане на кариерата им, през реклама на нов проект, до изчистване и подобряване на имиджа.

За съжаление малко участници успяват да постигнат поставените цели. Всички сме ставали свидетели на много разрушени кариери и съсипан имидж.

Рамо до рамо с Коцето в първия сезон влезе и певицата Галина Курдова от популярният дует Каризма. За съжаление Галя не се справи добре с представянето си и участието й в шоуто постави край на нейната кариера.

Участието на фолк певицата Райна пък й донесе началото на края на връзката й с победителя Константин и спад в нейната кариера.

Манекенката Галя Литова, която  беше на гребена на вълната по това време попадна в „мъртво вълнение“ което потопи кариерата й до дъното. Тя си тръгна от предаването разочарована и с уронен престиж и скандали с продуцентите. Малко по-късно в интернет пространството се появи порно клип показващ досущ приличаща на Литова българка в брутална секс тройка. Тога тя обвини продуцентите за появата на клипчето.

Продължете към следващия победител в сезон три на „Биг Брадър“ 2006 ТУК!