Радан Кънев: В дясно има сериозна конкуренция между ГЕРБ и РБ

Политика

17-10-2015, 08:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цветанов смята, че е безсмислено да се говори за състезание в дясно

"Не можем да говорим за домашна свада, а за много силна конкуренция вдясно." Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в "Панорама" в коментар за предизборната битка и конкретно атаките срещу кандидата на Реформаторите във Варна.

Кънев допълни, че подобна отговорна кампания има на много места, а "между кандидатите на Реформаторския блок и на ГЕРБ се води най-сериозният политически дебат". Председателят на предизборният щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче го атакува остро, като заяви, че е безмислено да се говори за състезание вдясно.

"Има един сблъсък на кандидатите на ГЕРБ, които са с иновативно мислене и кандидати на Реформаторския блок, които са с ретроградно мислене и които са участвали в политическия живот на страната в последните години от различни партии", заяви Цветанов. Той попита дали Реформаторите наистина стоят зад кандидати като Георги Иванов в Хасково и Златко Живков в Монтана. Говорейки за София той обясни, че ГЕРБ не искали да допуснат управление в града подобно на това от времената на Стефан Софиянски, на коетоКънев отговори, че не може в критиките си към Реформаторския блок да връща 15 години назад.

"Не само не търсим сблъсък вдясно, а никога не сме търсили. Многократно канихме ГЕРБ да подпишем едно споразумение за местните избори", каза Радан Кънев. Той обясни, че ГЕРБ са били категорични в отказа си от подобно сътрудничество и изтъкна, че Реформаторите са подкрепили кандидатите на партията за кметове там, където са сигурни, че няма по-добри.

Кънев заяви, че по никакъв начин Реформаторите няма да търсят баланс от страна на ДПС между десни кандидатури. Цветан Цветанов на свой ред заяви, че Реформаторите имат проблем вътре между партиите от коалицията и всъщност "работят много умело съвместно с ДПС".

"Аз неслучайно днес съм си сложил червената вратовръзка, за да покажа, че не е нужна синя вратовръзка, за да се покажеш като десен", заяви Кънев. Той нарече случващото се "мръсна компроматна война" и допълни, че няма да влезе в тона на конфронтация.