Премиерът Борисов прие д-р Ари Граса

На срещата присъстваха Министърът на спорта Красен Кралев и Данчо Лазаров

Президентът на Международната федерация по волейбол Ари Граса се срещна с премиера на България Бойко Борисов,относно бъдещата кандидатура на България и Италия за домакинство на Мондиал 2018 по волейбол, съобщи БТА.
 
На срещата в министерския съвет присъстваха президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и министърът на спорта Красен Кралев.
 
 
„Доволен съм от срещата с министър-председателя Бойко Борисов. Обсъдихме кандидатурата на България и Италия за домакини на световното първенство през 2018 година. Борисов ни даде гаранции, че може да организирате един отличен шампионат в България. Виждам, че имате невероятна публика, невероятен отбор и четири нови зали. България отговаря на всички условия, за да се кандидатира да приеме Мондиал 2018“, категоричен бе Ари Граса.
 
„Волейболните федерации на България и Италия трябва да координират работата помежду си. Ентусиазмът на публиката ме кара да се чувствам все едно съм в моята родина Бразилия. В България правите красиви неща и трябва да ги покажете на света. Не става въпрос само за пари. Полша организира отлично последното световно първенство, но трябва да се даде шанс и на други държави. В България хората са родени за спорт. Ще имате резултати съвсем скоро. Отборът ви има шансове да се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година“, заяви още президентът на световната волейболна централа.