Правист: Само държавата има право на юридическо нормирано насилие

Политика

16-10-2015, 11:36

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Политик: Трябва да се стреля на месо, щом се нарушава границата

Трябва да се стреля на месо, щом се нарушава границата. Да чакаме да ги разстрелят бъэлгарските полицаи или да ги намушкат?, скара се лидерът на Патриотичения фронт Валери Симеонов на водещия Антон Хекимян в студиото на bTV, коментирайки инцидента с убития афтанистанец на българско-турската граница.


"Какви са другите методи - да се падне на колене и да се молят, може би?! Защо полицаите трябва да имат чувство на вина - те са си свършили работата и трябва да бъдат удостоени с медал", разгорещи се той.
"А оградата апропо, се строи точно благодарение на НФСБ", каза още Симеонов.


Според него българската граница се охранява най-добре на Балканите и по думите му е супер, че се е случило това, за да си стоят афганистанците в Афганистан.


Служителите на МВР ми се сториха гузни, но нямат повод да са притеснени и да се оправдават, каза пък Татяна Дончева по Нова тв. Лидерът на "Движение 21", която е юрист, коментира пресконференцията на комисар Георги Костов и окръжния прокурор на Бургас Калина Чапкънова.


"Полицаите трябва да знаят, че имат права и задължения, а не да се вкарват в приключение", защити Дончева действията на граничните полицаи при снощния случай край град Средец, Бургаско.


Екатерина Михайлова също подкрепи действията на служителите. "Само държавата има право на юридическо нормирано насилие", каза правистката. Бившият председател на Народното събрание също заяви, че напускането на срещата на Европейския съюз в Брюксел от страна на премиера Бойко Борисов заради стрелбата в Бургаско е била правилна стъпка.