Тече досъдебно производство за инцидента на границата

Полицаят, произвел фаталтия изстрел не е задържан, пострадалият е без документ за самоличност

Няма 24-часово задържане спрямо евентуалния извършител. Това каза окръжният прокурор Калина Чапкънова по време на брифинг в регионалната дирекция на "Гранична полиция" в Елхово във връзка с инцидента, станал в района на Средец снощи между група нелегални имигранти и граничен полицай.


"Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурният следовател. Уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров“, обясни Чапкънова.


По думите й досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествието, предаде Фокус. "При огледа е иззето огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имало 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел. Самата експертиза все още не е извършена”, посочи окръжният прокурор.


Тя допълни, че е направен още един оглед на 65 м от мост, където е станал инцидентът. "На пострадалото лице е била оказана медицинска помощ и затова тялото е било преместено. Извършен е и втори поглед, назначена е съдебно-медицинска експертиза”, уточни Чапкънова.


Прокурорът съобщи още, че няма информация за самоличността на загиналия, а в нито едно от задържаните лица не са намерени документи за самоличност. "Иззета е раница, която е била на гърба на починалото лице, два мобилни телефона и огнестрелно оръжие. Днес биха могли да бъдат извършени и други процесуални действия. Не е изключено и повторен оглед на местопроизшествието”, каза още тя.