Мигрантът на границата е загинал от рикошет на куршум, изстрелян във въздуха

Крими

16-10-2015, 07:33

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вл. Чуков: Пълна прозрачност и ясно показване, че спазваме законите на страната и ЕС

Незаконно проникнал в страната е починал край Средец, след рикошет на куршум, изстрелян във въздуха от граничен полицай, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред "Фокус".

Припомняме, че снощи около 22.00 часа наш граничен патрул от трима служители в района на град Средец се е натъкнал на около 50 нарушители. Пристъпват действия към проверката им, срещат съпротива в следствие на което един от служителите използва оръжие. Стреля във въздуха и по негови данни следва рикошет. Наранен е един от нарушителите, който в последствие почива в реанимацията.

В района на местопроизшествието са задържани 54 незаконно проникнали в страната чужденци. Първоначално те съобщават, че са с произход от Афганистан. Всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години в добра спортна форма. Придвижвали са се пеш в трудно достъпен релеф в силно пресечена местност.

За пълна прозрачност по случая, призова в ефира на bTV експертът Владимир Чуков. Според него е имало наложителна нужда от самоотбрана от наша страна. Събитието наподобява това , което се случи на сръбско-унгарската граница, но тук има и смъртен случай. Да покажем, че спазваме законите на страната и на ЕС, каза Чуков. Силовите министри да преразгледат начина , по който се охранява границата, каза още той.