Красен Кралев: Държавата плътно застава зад кандидатурата на България за домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 г.

Министърът на младежта и спорта награди с почетен плакет д-р Ари Граса - президент на Международната волейболна федерация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет Ари Граса - президент на Международната федерация по волейбол (FIVB). По време на разговора двамата се обединиха около становището, че е изключително важно децата да бъдат мотивирани да спортуват, като ролята на училището и на семейството е решаваща. Министър Кралев разказа на госта  си за промяната в закона за предучилищното и училищно образование, с която от догодина в училищата ще влязат професионални треньори. Те от една страна ще откриват таланти, а от друга – ще направят часовете по физическо образование по-атрактивни за подрастващите.
„Не беше лесна битка, защото системата е много консервативна, но с екипа ми успяхме да се справим“, каза спортният шеф.
 „Държавата подкрепя напълно кандидатурата на българската федерация за домакинство на Световното първенство по волейбол през 2018 г.“ Това обяви по-рано през деня министър Кралев, който бе официален гост на удостояването на Ари Граса с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Националната спортна академия „Васил Левски”.
„В момента волейболната федерация се справя блестящо.            Организацията в „Арена Армеец” и във варненския Дворец на културата и спорта са прекрасни. Полагаме много усилия, всичко да продължава така и предполагам, че оценката ще бъде много висока. За нас това е много важно, защото ще кандидатстваме за домакин на световното първенство през 2018 г. заедно с Италия, посочи министър Кралев пред журналисти. Вчера получих обаждане и от премиера г-н Бойко Борисов, който ме помоли да поздравя от негово име  българските волейболисти. Той беше изключително горд и щастлив и увери, че държавата плътно застава зад кандидатурата на нашата федерация за домакинство на световния форум.  Това съм го предал и на президента Ари Граса. Надявам се подкрепата на държавата да бъде оценена по достойнство и да получим шанса да организираме и световното първенство тук“, подчерта спортният министър.
Министър Кралев поздрави българските волейболисти за победата над Германия и им пожела успех в предстоящия полуфинал с Франция.
„Великолепна победа на нашия отбор. Не че сме се съмнявали, но Германия е много труден противник. Искам да благодаря на Пламен Константинов за това, че подготви този невероятен отбор, на всички момчета, които играха със сърце и се раздадоха. Виждаме, че това е отборът, който обединява и сплотява нацията, кара ни за се чувстваме горди, че сме българи. Много силно представяне на волейболистите ни. Гордеем се и с публиката, благодарим на всички, които подкрепят отбора. Дано да бъдем сплотени така до края,” каза Кралев.