8-годишна балерина с един крак покорява сцената (видео)

Силното момиче губи десния си крак след катастрофа, а девет месеца по-късно отново се качва на сцената

Младата американска балерина Алиса Сайзмор се занимава с грациозното изкуство от четири годишна и продължава да танцува, дори и след губи крака си в автомобилна катастрофа.

През май миналата година момичето е ударено от камион и лекари трябвало да ампутират десният й крак под коляното. "Чувствах, че съм загубил половината от себе си" - каза в интервю  момичето. Но това нещастие не сломило Алиса. Смелото момиче се завръща в класът по танци в рамките на 9 месеца след инцидента.

Клипът, заснет по време на изпълнението на Алиса в денс студиото, натрупа в YouTube над един милион гледания. В средата на шоуто, момичето дори хвърля протезата и продължава да танцува.

Една година след трагедията Алиса продължава да тренира, тя изнася шоу на сцената, и дори да участва в състезания. "Това промени живота ми, но не промени мен" – казва силното дете.

Изключителната смелост и постоянство на осем годишното момиче предизвика възхищението на хора от различни страни. Алиса намери сили не само да се върне към нормалния живот, но също така да танцуват отново, въпреки контузията си. "Щастлив съм, че мога да покажа на света, че все още мога да танцувам" – казва гордо Алиса.