Теодор Тодоров: Победихме тактически Германия

Спорт

15-10-2015, 15:29

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сметките на германците излязоха криви

Теодор Тодоров се представи много стабилно при победата с 3:0 гейма над Германия на четвъртфинал от Европейското първенство по волейбол, на което България е домакин заедно с Италия.
Ето какво каза централният нападател малко след края на четвъртфинала в Арена Армеец за BGvolleyball.com.

 

- Теди, какво е чувството, след като се класирахте на полуфинал пред родна публика?
- Не знам какво е да станеш олимпийски шампион, но аз се чувствам по-добре в момента. Не може да се изрази с думи усещането.

 

- Надигравате за втори път Германия, при това с 3:0. Къде бе ключът?
- Бяхме много добре подготвени тактически, още в началото на мача изкарахме Грозер, изкарахме и основния им посрещач Фром, което показва, че добре сме си свършили работата тактически. Продължихме същата тактика със сервиса, така че всичко вървеше по план.

 

- Направи шест точки от блокада, доволен ли си лично от твоето представяне?
- Като цяло от моето лично представяне не съм доволен, защото в атака все още не съм се напаснал така добре с Жоро Братоев. В крайна сметка той ми вдига за последно преди две години. Смятам, че докрая на първенството ще изчистим нещата.

 

- Доказахте ли, че във волейбола място за сметки няма и който побеждава, той наистина е по-добрият?
- В края на краищата, сметките им излезнаха криви. Влизаш, играеш до край и това оправдава труда ти през последните няколко месеца.

 

- Сега ви чака Франция на полуфинал ..
- През цялата година изглежда, че отборът на Франция е във феноменална форма. Бият всичко наред, единственият плюс ще бъде залата и публиката