Мистериозно видео, с привкус на хитов филм, обещава Варуфакис да промени всичко (ВИДЕО)

Свят

15-10-2015, 14:05

Снимка:

vesti.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Финансистът вече няколко пъти анонсира ново политическо движение за гърците и за Европа

Мистериозно видео, с привкус на хитов филм, обещава Варуфакис да промени всичко
Финансистът вече няколко пъти анонсира ново политическо движение за гърците и за Европа

Социалните мрежи в Гърция разпространяват мистериозно видео, което изглежда като визуализация на обявената от бившия финансов министър Янис Варуфакис предстояща поява на движението "1101", което щяло да "промени всичко", съобщи БГНЕС. За момента няма официално обяснение какво насърчава или обявява видеото, но според гръцки медии записът е автентичен и наистина става дума за проекта на икономиста, който придоби известност с борбата си срещу мерките за строги икономии и предложи нестандартни решения на дълговата криза на Гърция.

"Те идват и всичко ще променят в неделя, на първи ноември", гласят надписите на видеото. "Новото гражданско движение 1101 идва и ще промени всичко в обществото, в информацията, в историята, и демокрацията." Видеото може да бъде гледано на официално регистрирания домейн 1101.gr. И ако целта на огласяването му е била да събуди любопитството и да привлече вниманието на социалните мрежи, това вече е факт.

Режисурата на видеоматериала е ударна, музиката – наелектризараща и целият продукт прилича на реклама на хитов филм или телевизионно предаване. "Помнете! На 1 ноември те идват. И това ще промени всичко. Зои. Константинос, Герасимос, Йозеф, Джордж..." са надписите, които се появяват на екрана, след което излиза и усмихнатият лик на Варуфакис.

За да стане още по-закачливо, от време на време се появява и прочутата маска на последователите на "Анонимните". Варуфакис вече няколко пъти обяви създаване на ново политическо движение за гърците и за цяла Европа.