Евгени Иванов: Да помислим за следващите поколения във волейбола

Децата не се впечатляват от чужденци, а от нашите играчи

Бившият волейболен национал Евгени Иванов-Пушката призова да се помисли за следващите поколения в спорта, за да не се образува един пагубен вакуум. Той беше гост в сутрешния блок на „Нова Телевизия“, за да коментира представянето на националите на Евроволей 2015.

„Всеки един човек има нужда да се почувства горд, да демонстрира националната си идентичност чрез спорта. Или възхваляваме нещо до краен предел, или го отричаме“, заяви Иванов.

„Трябва да се помисли за следващите поколения във волейбола, защото като се освободят местата на тези състезатели, може да се получи вакум. А това в съвременния волейбол е пагубно,“ добави бившият национал.

„Занимавам се доста с деца между 3 и 7 клас. Те харесват волейбола се опитват да го практикуват, но много са училищата, където няма условия да се практикува този спорт,“ коментира Пушката.

„Колкото до залата и дали е можело да се напълни с повече деца на останалите мачове, на тази възраст децата не се впечатляват от чужденците. Те се впечатляват от нашите батковци. Решихме, че няма смисъл да създаваме изкуствено шумотевица в залата“, призна Евгени Иванов.