Афганистанци плащат по 8 500 долара, за да преминат в Белгия от България

Крими

15-10-2015, 13:01

Снимка:

Burgasinfo.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изплашен шофьор изоставил бежанците в Черноморец

Днес пред Районния съд в Царево започва и делото за заловените край Велика 12 нелегални емигранти

От 4 500 до 8 500 долара плащат афганистанци, за да бъдат преведени нелегално през България до Белгия. Западно европейската държава е изправена пред нов, масов приток на бежанци, а през последните месеци повече от половината мигранти, заловени у нас, разкриват че крайната им цел е именно Белгия.

Същата е била дестинацията и на групата от 11 афганистанци, задържани в Приморско на 9 октомври т.г., пише Burgasinfo Бежанците, всички на възраст до 19 години, били натъпкани в автомобил „Фолксваген Пасат” и превозвани от българския трафикант Ганчо Н. Чужденците пристигнали до Турция със самолет от Кабул, там предали част от парите на посредник, а после тайно успели да влязат с каналджия в България. Тук ги поели родните трафиканти на хората. Според уговорката, само за транспортирането до София, всеки от тях платил по 100 евро. От столицата пък друг от веригата, трябвало да ги отведе до Белгия.

Намесата на полицията обаче осуетила плановете им. В неделя, Районният съд в Царево наложи ефективна присъда от 10 месеца затвор на каналджията Ганчо Н. Колата му ще бъде конфискувана в полза на държавата.

Днес пред Районния съд в Царево започва и делото за заловените край Велика 12 нелегални емигранти. Групата, сред които деца на по 4-5 години и техните майки, била спипана, докато бродела в гората. Граничните полицаи закопчали и един от каналджиите-  рецидивист от вътрешността на страната. Процесът срещу него започва в 16.00 часа днес.