Над 3000 поляци щурмуват "Арена Армеец"

Феновете на "дружина полска" създават невероятна атмосфера

Страховита армия от 3000 поляци ще се изсипе в София за четвъртфиналите от Европейското по волейбол. Феновете бяха изоставили досега "дружината", но ще бъдат на линия за мачовете от фазата на директните елиминации.

За това вина има и Роберт Левандовски. Запалянковците идват в София в приповдигнато настроение след като драха гърла във Варшава за победата над Ейре с 2:1 и директното класиране на полските футболни национали за европейското през 2016 година във Франция.

Не трябва да се пропуска и фактът, че привържениците на спорта в Полша рядко стигат трезвени до залата и с това допринасят не само за собствения си колорит, но и за атмосферата по време на мачовете, когато не преминават границата на добрия тон.

"Бихме във Варшава и идваме в България пак за победа", заканиха се поляците. Мнозина от запалянковците нямат резервирани билети за предстоящите битки. Те ще настояват да им бъде поставена видеостена край "Арена Армеец". Освен това идват и неорганизирано - всеки с каквото свари, научи "Стандарт".

"Ултрасите" ще могат да се уредят с пропуски за четвъртфиналите в София, но едва ли за решаващата битка за финала. Ако прогнозите се окажат верни - те ще се срещнат там с Пламен Константинов и компания. За целта обаче нашите трябва да се разправят най-вероятно още веднъж с Германия.