Среднощен екшън с бежанци и каналджии в Бургас

Крими

13-10-2015, 10:14

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: В момента Турция спасява Европа и нас от бежанците

Полицаите произвели по един изстрел със стоп-патрон след преследваните, но каналджиите успели да избягат

Полицаи гонили по бургаските улици автомобил пълен с бежанци. След гонка и катастрофа каналджиите избягали, съобщиха от полицията. На 12 октомври около 00.30 ч. на бургаския булевард "Стефан Стамболов", в района на кръговото кръстовище в посока София до автосервиз "Москвич", служители от Пето Районно управление – Бургас подали сигнал със стоп-палка на лек автомобил "БМВ", движещ се с висока скорост. Зад него, на малка дистанция, се движел и лек автомобил "Пежо 806", със софийска регистрация. 
Водачите не се подчинили на полицейските разпореждания и дали газ в посока кв. "Ветрен". Полицаите хукнали да ги преследват, като в района до магазин "Джъмбо",  след като сменил посоката си на движение, шофьорът на "Пежо"-то загубил контрол над автомобила и катастрофирал самостоятелно в крайпътната канавка. 
От купето на автомобила излезли водача и пътника от предната дясна седалка, побягвайки в различни посоки като, въпреки заповедите на полицаите да спрат. Полицаите произвели по един изстрел със стоп-патрон след преследваните, но каналджиите успели да избягат. От "Пежо"-то излезли общо 12 нелегално преминали границата на България мъже, които твърдели че са сирийци. Същите са отведени във Второ Районно управление – Бургас и задържани със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.