Божидар Митрев е светъл лъч в тунела на националите

Има заслуга България да не падне с повече от 0:3 в Загреб

Божидар Митрев наистина допусна три гола в мача на нашите национали с Хърватия в Загреб. Но вратарят няма никаква вина. Може би в известен смисъл за третото попадение когато не се върна бързо да попречи на нахлуващия Калинич, който вкара третия гол за Хърватия.

Но дори и този минус не може да засенчи играта му. Личеше си,че Божката е един от много малкото сегашни футболисти, който играе с пълно себераздаване. Ако другите играчи могат да бъдат обвинени в депресия и меланхолия,то за Митрев това не важи.

Митрев имаше дори и излизане в стил "Нойер", когато пас разсече централната ни двойка защитници и топката отиваше към хърватски играч готов да отбележи. Но Митрев премерено до милиметър излезе и със завиден шпагат отърва отбора си от попадение.



В изключително кризисен момент за националния тим има светъл лъч в тунела на националите. След контузията на Владо Стоянов имаме сигурен страж в лицето на Божидар Митрев.


В моменти когато даден отбор е зле винаги изпъква вратарят. Това прави и Божката Митрев в националния тим. Остава стражът да вдъхне надежда да бъдат намерени и полевите играчи пред него. На първо време да вземат от неговия хъс за представяне с националната емблема.