Премиерът Давутоглу: Изборите на 1 ноември ще се състоят

Свят

12-10-2015, 13:38

Снимка:

webcafe.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Започнало е разследване на групировката "Ислямска държава"

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу заяви, че предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 1 ноември, въпреки кървавите терористични атентати в Анкара, предаде БГНЕС. Той също така съобщи, че турските власти са започнали разследване на терористичната групировка "Ислямска държава“, за която се предполага, че е отговорна за бомбените атентати, при които загинаха 97 души по официални данни.

"Имайки предвид характера на инцидента, нашият първи приоритет е да разследваме отношението на ИД към него", каза Давутоглу. Той добави, че терористичните актове са извършени от двама атентатори-самоубийци.

“Ние сме близо до това да идентифицираме единия от тях“, заяви турският премиер и подчерта, че това ще помогне, за да се разкрие терористичната организация, която седи зад атаките. Все пак Давутоглу запази предпазливост и повтори, че се разследват три възможни групи, сред които "Ислямска държава“, Кюрдската работническа партия /ПКК/ и крайнолевият Революционен народен освободителен фронт като "потенциални заподозрени“.

"За момента не би било коректно да посочваме конкретния извършител“, уточни той. Двойният бомбен атентат срещу протест на леви и прокюрдски активисти в центъра на Анкара е най-смъртоносното нападение в историята на модерна Турция.