Владимир Николов: Излизането на Теди Салпаров ни се отрази

Тази победа е важна, защото ще имаме ден повече почивка

Капитанът на България Владимир Николов изрази задоволството си от победата над Холандия с 3:2 гейма, в последния мач от предварителна Група "А" в София, която класира националите директно на четвъртфинал на Европейското. 38-годишният Николов стана и реализатор в мача с 27 точки.

"Радвам се, че спечелихме един мач, който бе много труден и искахме да надделеем категорично, но за съжаление не успяхме. Загубихме 5-6 точки подред при една ротация. Загубихме малко концентрация при непредвидена пауза. Излизането на Теди Салапаров ни се отрази. Имаше 10-минутна пауза, след която не успяхме да продължим с успешния ритъм. Владислав Иванов също си свърши работата, но след всичко случило се се разсеяхме. Иначе вярвах, че имахме сили за едно категорично 3:0. Радвам се, че постигнахме това пред тази невероятна публика", коментира Владо Николов.

"За мен тази победа е важна, защото ще имаме един ден повече почивка. Надявам се, че ще успеем да спечелим решителния мач в сряда. На 90% ще срещнем Германия, който продължава да е един от фаворитите. Но с тази невероятна публика в "Арена Армеец" се надявам да повторим първия успех. Ще видим до къде ще стигнат сметките. Спомням си един невероятен обрат срещу Полша на Европейското през 2013-а. Най-хубавото е, че в мача срещу Холандия играхме като един отбор, бяхме едно цяло с публиката и това ни помогна да спечелим", добави Николов.