Сидеров плаши със съд властите, ще иска и имунитети

Крими

12-10-2015, 11:14

Снимка:

bnews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Днес се чака активност по скандала на бул. "Раковски" и отстрана на главния прокурор

Ще съдя главния секретар на МВР Георги Костов, говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в Съдебната палата.


Той обясни, че ще ги съди, защото е лице с имунитет и те нямат право да изнасят данни от разследването срещу него. Сидеров отказа да отговори категорично на въпроса дали ще даде имунитета си, ако му го поискат. Вместо това отвърна, че той ще иска имунитета на този, който поиска неговия. Лидерът на "Атака" каза, че е реагирал на сигнал и е направил собствено разследване за контрабандата и продажбата на дрога в София. Така той защити действията си пред клекшопа на улица Раковски.


В началото на януари миналата година - на полет от София до Варна - Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" обиди френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището нападна един от пасажерите и удари полицай. Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор.


Днес се очаква също главният прокурор Сотир Цацаров отново да поиска сваляне на имунитета на Сидеров, както и на народния представител Десислав Чуколов. Те ще бъдат обвинени в хулиганство срещу органи на властта. Поводът – скандал пред магазин за алкохол и цигари в петък вечер.