"Атака" се закани да съди клеветниците на партията и Волен Сидеров

Крими

11-10-2015, 12:30

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Адвокатът-депутат Явор Нотев приравни лидера си с Христос

Самият Христос не се е отървал от улично правосъдие. Така депутатът от "Атака" и каннидат за кмет на София Явор Нотев защити среднощния рейд на Волен Сидеров и Десислав Чуколов в магазин за алкохол и цигари в центъра на София, който прокуратурата квалифицира като хулиганско деяние и нанасяне на лека телесна повреда - два шамара на полицай.


В предаване на атакистката тв "АЛФА" вчера, той и съпартийци обявиха директно в ефир ситуацията за провокация заради растящия предизборен рейтинг на тяхната партия, което било обичайно и закономерно. В повтарящи се интервюта, Волен Сидеров напоително разясни почтените си подбуди срещу търговията на марихуана и цигари без бандерол, която била покровителствена по веригата до най-високо държавно ниво.


Нотев смята, че Сидеров се е държал "събрано", бил е в напрегната ситуация сред надошлите хора. Той е адвокат на Сидеров по делото за хулиганство на летище Варна и с радост би защитавал Сидеров в евентуалното дело за хулиганство пред магазинчето на ул."Раковски".


Проверка на Икономическа полиция установи, че контрабандна и забранена стока в магазинчето няма. От прокуратурата обявиха, че ще поискат снемане на имунитета на Волен Сидеров и Чуколов.


Нотев обясни пред bTV, че офисът на телевизия "АЛФА" и на вестник "Атака" е на пл. "Славейков", така че Сидеров, който работел до късно, често се разхождал без охрана в района. Той отрече акцията да е предизборен PR. Самият Сидеров пък вчера каза по "АЛФА", че непознат симпатизант го спрял на улицата и му дал кутия без бандерол, като посочил клекшопа на "Раковски", от който я е купил и Сидеров просто изпълнил своя граждански и депутатски дълг като извикал полиция.


Междувременно свидетел на "обиска" на магазинчето заяви в ефир, че Сидеров и Чуколов са били пияни. "Волен Сидеров казваше, че там се продават наркотици и безакцизни цигари. Видях как Сидеров удряше под кръста репортер", разказа пред Нова телевизия Тодор Лазаров, студент в НАТФИЗ. "Насъбраха се хора, имаше момиченце, което, за да не пострада, го сложих на раменете си. В този момент Чуколов замахна с ръка в лицето ми. Хората отзад подхванаха детето, защото щеше да падне, продължи младежът и допълни, че Чуколов го снимал как пие бира", разказа студентът в "Събуди се". Той потвърди, че Чуколов е ударил по ръката собственичката на клекшопа.


Прокуратурата призова всички очевидци да разкажат за събитията и да предоставят записи от мобилните си телефони. С прессъобщение до медиите "Атака" се закани да съди всички, които "клеветят" лидера на партията и депутата. Сидеров твърди, че органите на реда покровителстват търговията с наркотици и цигари без бандерол.


"Това, което Волен Сидеров е осъществил като минимум е едро хулиганство. За съжаление, добре го съветват. Волен Сидеров много добре знае как да си играе играта, той се движи точно по ръба, така че да не попадне в хипотезата на тежко престъпление, за което може да му иска сваляне на имунитета", коментира адвокат Александър Пелев.