Прокуратурата ще поиска имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров

Крими

10-10-2015, 16:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Деянието на депутатите е хулиганско, извършено с изключителен цинизъм към органите на властта

Подготвя се протокол за сваляне имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров,  каза на брифинг в Съдебната палата Христо Динев - градски прокурор на Софийския градски съд.

Вече са назначени съдебно-медицински експертизи. „От събраните до момента материали е ясно, че хулиганското деяние е извършено от лица с имунитет, с изключителен цинизъм срещу органите на властта, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред”, посочи още пред журналистите градският прокурор.

Румяна Арнаудова, говорител на Прокуратурата, обясни, че се води разследване за хулиганство става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с особена дързост и цинизъм, съпроводени срещу орган на властта.

По думите й до настоящия момент са разпитани 15 свидетели, чиито показания сочат, че двете основните деяния са свързани с блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина.