Пребиха екип на Нова тв в Самоков (ВИДЕО)

Крими

06-10-2015, 16:43

Снимка:

nova news

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Местан: Ако е замесен наш кандидат, ДПС няма да го припознае за съветник

Екип на Нова тв, който отишъл да снима един от кандидатите за общински съветници в Самоков, е бил пребит преди часове.


Репортерката Надя Ганчева, оператор и шофьор са опитали да влязат в ромската махала на града, където живеел местният политик. Най-вероятно съседите му са решили, че хората на Нова тв са пристигнали да разследват всекидневните кражби на ток в махалата и са атакували с юмруци и ритници журналистите.


Побоят започва веднага след пристигането на екипа в махалата. Не е имало интервюта, снимки или провокация от страна на хората на Нова. Операторът Михаил Кръстев е с пукната скула. Шофьорът Валери Иванов - с насинено око. Репортерът Надя Ганчева не е пострадала. Камерата е счупена, служебният автомобил е бил удрян. Намесила се е полиция, журналистите дадоха показания в районното управление в Самоков.


Относно информацията, че сред участниците в инцидента има и регистриран кандидат за съветник от листата на ДПС, чакаме информация от разследващите органи дали той е участвал в покушението, но ако се окаже, че той е имал, каквото и да е отношение към този инцидент - пряко или косвено, настояваме незабавно да подаде заявление и да напусне листата на ДПС.
Това каза междувременно лидерът на ДПС Лютви Местан в изявление във връзка с нападение над екипа на Нова тв, цитиран от Фокус.


"Казвам това с огромно огорчение, заради ограниченията на Изборния кодекс - при най-добра воля след регистрацията нито ДПС, нито която и да е друга политическа сила може да изтегли вече регистрирани кандидати за съветници", заяви Местан. "Ако се окаже, че има някакво отношение и въпреки призива на председателя на ДПС той откаже да напусне листата, дори да бъде избран, ние няма да го припознаем за наш съветник", посочи още той. "Това е категоричната позиция на целия централен изборен щаб на ДПС", добави Местан.