Сериозен тест за Лудогорец на Ераносян на "Герена"

Спорт

06-10-2015, 15:10

Снимка:

интернет

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ангел Петричев: Ераносян има кураж

Едуард Ераносян поема Лудогорец

Амбициозният наставник на "орлите" ще се опита да използва разумно паузата в шампионата

Едуард Ераносян се опитва да смени чипа на начин на игра на Лудогорец. Настоява си пловдивчанина за бърза игра с едно докосване на топката, и това си е. Смяната на стила по време на шампионат явно се оказва по-трудна и има последици.

Отборът губи точки навън и на "Лудогорец Арена". От скъпите трансфери след отпадането от Милсами само Кешерю оправдава присъствието си. Румънецът бе взет да бележи голове. И го прави. При това в трудни за отбора мигове. С негови попадения Лудогорец спасява поне равни мачове. Кешерю очевидно сам няма как да донесе победата, колкото и да е талантлив пред гола. Трябва целият тим да заиграе в добър синхрон. За да може неговите голове да не блъдат само спасителен момент,а черешка на тортата за победите.

През паузата на първенството, заради евроквалификациите, Лудогорец  ще се опита да използва разумно свободното време. Ръководството вече уреди контрола с един от румънските лидери Астра. Макар и лишен от национали, тимът на Ераносян ще има сериозен съперник. И поне ще тренира психиката си за предстоящия двубой на 18 октомври на "Герена".

Срещу "сините" Лудогорец и Ераносян ще имат сериозен тест. И ще се види дали все още са гладни да гонят първото място. Преди време ставаше въпрос за запазване на лидерската позиция. Сега за гонене.

Предстоят още доста кръгове и през есента и през пролетта. Ераносян трябва да побърза със започналата промяна на стила на Лудогорец. Защото, докато трае междинния период в търсене на новия стил удобен за окото на амбициозния наставник, може да се изгубят позиции.