Porsche отговори на дъщерята на Пол Уокър

Преди седмица осиротялата наследница заведе съдебен иск срещу автомобилния производител

"Както неведнъж сме заявявали, всяка травма, свързана с автомобил Porsche, е трагедия за нас. Въпреки това сме убедени, а и официалният доклад по случая недвусмислено показва, че катастрофата (в която загина Пол Уокър) е резултат от невнимателно шофиране и превишена скорост", гласи изявление на представител на германския производител пред Entertainment Weekly. По този начин немците отговарят на обвиненията, повдигнати от дъщерята на актьора.

Медоу Рейн Уокър заведе съдебен иск, в който настоява, че смъртта на баща й е следствие от конструктивни недостатъци на фаталното Porsche Carrera GT. Според ищцата немската суперкола имала проблеми със стабилизиращата система и не било изключено Пол Уокър да е загинал от травмите вследствие на слабия силов скелет на купето. В иска се твърди също, че при предварителното обтягане предпазният колан е счупил ребро на актьора и не му е позволил да излезе от автомобила преди избухването на пожара.

Пол Уокър изгоря жив в Porsche Carrera GT след катастрофа в калифорнийския град Санта Кларита на 30 ноември 2013 г. Според експертизата автомобилът, управляван от Роджър Родас, се е ударил в бордюр, дърво, електрически стълб и след завъртане на 180 градуса се е разполовил в друго дърво, след което е пламнал.