Бъчварова: Контролът по пътищата ще е строг, няма да се откажем

Политика

05-10-2015, 18:17

Снимка:

clubz.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

МВР министърът оповести предложенията за законодателни промени

Няма да се откажем от строгия контрол по пътищата. Това каза вицепремиерът Румяна Бъчварова по време на пресконференция, на която бяха оповестени предложенията за законодателни промени в Закона за движение по пътищата, съобщи "Фокус”.


Бъчварова декларира политическата подкрепа за тези промени, тъй като според МВР те са абсолютно необходими. Според нея с по-строг контрол и по-високи наказания може да се излезе от сегашната ситуация на пътя. По думите й, може би някои от мерките изглеждат прекалено странни или високи, но МВР в момента няма друг избор, освен да ги предложи на народните представители и да се надява да бъдат одобрени, за да се започне по-бързото им прилагане.


"Трябва да пресечем това, което се случва по пътищата", категорична бе Бъчварова и добави, че този разговор е започнат преди 3 месеца в Комисията по транспорт към парламента и е поет ангажимент да се подготви този проект и да бъде представен, за да може да бъде приет.


"Смятаме, че това е една много важна крачка напред към опита ни да овладеем ситуацията. Не мога да кажа със сигурност, че това ще бъде последното ни предложение. Ще следим какво е практическото отражение и ще реагираме възможно най-бързо", заяви тя.


"В момента берем плодовете на няколко годишен отказ от системно и правилно прилагане на изискванията към водачите. Констатираме много сериозни нарушения и в нашите редици, за което също взимаме мерки. Това в пакет показва, че сме абсолютно убедени в необходимостта да действаме по този начин. Надяваме се на обществено разбиране и на подкрепа от медиите, за да започнем разясняването на тези промени и да повишим отговорността на всички, които по един или друг начин участват в пътното движение", посочи още Бъчварова.